politiker – studenter = 0-1

Efter experimentet Leva som en student, drar nu de båda politikerna slutsatsen att det inte var möjligt att leva som en student utan att behöva jobba extra. De levde på Havregrynsgröt och billig pasta.

Efter experimentet är Oskar Öholm och Rossana Dinamarca, båda ledamöter i den studiesociala kommittén, överens om att studenternas ekonomiska villkor måste bli bättre.

–Varför ska människor som studerar leva sämre än andra, frågar sig Rossana Dinamarca.

Insiktsfull slutsats och förhoppningsfullt något som leder till förbättrade ekonomiska villkor för studenterna.

3 tankar på “politiker – studenter = 0-1

 1. Elvira

  Problemet är ju, tyvärr, att det finns så OLIKA kategorier studenter. Enl. en undersökning, som redovisades i sommar i radiopr.”plånboken”, svarade faktiskt c:a 65%, att de fick regelbundet el. ofta ekonomisk hjälp av familjen. Och konstigt vore det annars! Det är ju framförallt medelklassens el. övre ditos barn, som studerar vidare. Den sociala snedrekryteringen är, som bekant, kompakt och en stor del av våra ungdomar kommer aldrig ens i närheten av CSN:s ‘köttgrytor’.

  Hur grymt orättvist att YTTERLIGARE favorisera med MER bidrag dessa ”låtsas-fattiga”!
  Visst kan de kokettera med att leva på ‘havregrynsgröt och billig pasta’, men man behöver bara läsa lite bloggar för att se en annan bild . Korridorlivet varvas med restaurangbesök, fester,’sommar på Orust med föräldrarna’, ‘en Egyptenresa i julklapp’ etc. etc.

  Nej, SKROTA hela det här slösaktiga generella CSN-systemet och reservera hjälpen (och då rejäl!) för SMARTA behövande ungdomar! Behovspröva, betygspröva!

 2. Monika Inläggets författare

  Tack för ditt besök Alltiallon

  Elvira

  Nej, SKROTA hela det här slösaktiga generella CSN-systemet och reservera hjälpen (och då rejäl!) för SMARTA behövande ungdomar! Behovspröva, betygspröva!

  Jag tror snedrekryteringen blir ännu värre då. Fast kanske på ett annat sätt än nu. För vad är SMART… och hur mäter man det.

  Korridorlivet varvas med restaurangbesök, fester,’sommar på Orust med föräldrarna’, ‘en Egyptenresa i julklapp’ etc. etc.

  Varför skulle studenter inte få möjlighet till att åka till Egypten. Själv levde jag i tio år under existensminimum och hade inte råd att åka någonstans. Men jag hade behövt någon resa då och då faktiskt.

  Varför skall studenter inte få någon semester. Varför skall studenter slita ont … allt lärande blir större om människor mår bra och slipper oroa sig. Klara med sina studier fortare blir de också.

Kommentarer är stängda.