Förvånande?

Det gick precis som jag trodde i talmansvalet (se SvD). Hela den tidigare svekdebatten har varit totalt onödig. SD röstade på alliansen, vilket man kunde räkna ut i förväg. Eriksson i SvD menar att de rödgröna ville visa att alliansen kommer vara beroende av SD och därför blev det en framgång. Och oavsett, menar jag, om S lägger ner rösterna eller inte får de ju stöd på grund av SD. Det är just detta som jag inte förstår framkommer i svekdebatten. Men de rödgröna skall inte göra jobbet åt Alliansen genom att svika sina väljare.

Naturligtvis hade det blivit lite mer spännande om Härstedt blivit talman, men man kan inte få allt här i livet. Och för lugnet i Riksdagen var nog det här det bästa tänkbara.

2 tankar på “Förvånande?

 1. Gubben

  Vilket spektakel!
  Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.
  Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.
  Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller…
  Vad är det här för dumheter?

 2. Monika Inläggets författare

  Jag tror det som föder politikerförakt är när man skyller på andra och annat och inte tar sitt ansvar.

Kommentarer är stängda.