Jag är glad

… att jag inte är socialdemokrat. För i det partiet behöver man uppenbarligen inga yttre fiender.

Mona Sahlin avgår (SvD). Är inte alls förvånad och jag tycker hon gör rätt. När hon nu inte blir värdesatt för vad hon faktiskt förtjänar. Låt andra ta över OM de tror att de är bättre på det. Att leda socialdemokratin måste vara som att försöka vända en Ålandsfärja på en femöring.

Man kan inte ge Mona Sahlin hela skulden för det dåliga valresultatet. För det första är det politiken som majoriteten av befolkningen inte verka tro på längre och för det andra är att det bristande förtroendet för henne inom partiet läckte ut under valrörelsen. Hur skall man kunna tro på ett sådant parti. Och hur kan man uttala sig på det sättet inför ett val. Så, nej, det dåliga valresultatet kan man inte beskylla endast Mona Sahlin för.

När man spekulerar om ny partiledare tar man upp de gamla namnen. Dem, som enligt Ulrica Messing (nyhetsmorgon) inte varit med på ett tag och därför tror att de skall komma in som en frälsare. Jag tror att Mona Sahlin skulle ha varit bra för socialdemokratin och Sverige, men nu får hon tyvärr inte chansen. Vi får inte chansen att se en socialdemokrati som kan bli större och annorlunda.