Grattis

Jag är svag för andras lycka, så det är bara att säga

Grattis Viktoria och Daniel för er lilla prinsessa!

Även i en icke-royalists ögon kom en tår!

4 tankar på “Grattis

 1. Helena von Schantz

  Ja Monika, du är mer lättrörd än jag. Trevligt att allt har gått bra, men det är verkligen hög tid att vi byter till ett statsskick som bejakar alla människors lika värde.

 2. Monika Ringborg

  Jo, ja … jag har aldrig varit något för kungahuset. Det som rörde mig var nog två människors lycka över ett efterlängtat barn. Nu råkade det vara Victoria och Daniel, men det hade lika gärna kunnat vara två helt okända.

  När det gäller byte av statsskick uppfattar jag att det ligger så långt bort att det inte ens är någon mening i att fundera på saken.

  För övrigt ser jag kungahusets medlemmar på samma sätt som de rika och välbeställda som lever gott på andras pengar. Så om vi skall ha ett statskick som bejakar alla människor lika värde, får vi nog räkna med att inget av nuvarande partier kan leva upp till det. Och då behöver vi alla tänka om rejält!

  Men vi kan ju nöja oss med att få välja en president utan större makt. Frågan är om inte den också blir höjd till skyarna, liksom Reinfeldts paret blir. Vi kan ju tänka oss hur det blir om Reinfeldt skulle vara president. Vi människor är ju så att vi gärna höjer vissa till skyarna och struntar i andra. Så, hur bejakas alla människors lika värde i praktiken. Inte bara i formuleringarna.

 3. Helena von Schantz

  Monika, jag tror att monarkin är ett dödsdömt statsskick, men hur länge det tar innan alla kungahusen är borta är en annan fråga. … Tycker du verkligen att paret Reinfeldt blir höjda till skyarna? Jag tycker nog att de får en hel del kritik och jag noterar med belåtenhet att rapporteringen handlar om vad de gör, inte om vad de har på sig på galor och om vilka band de klipper.

Kommentarer är stängda.