Ska jag eller inte?

Ja, det är den stora frågan varje år nu när Trafikverket tvingar oss att byta till sommardäck redan före den 16 april varje år. Igår var vädret för oss som gärna vill vänta, för att vara på den säkra sidan att inte orsaka kaos i trafiken med sliriga sommardäck eller orsaka trafikolyckor eller fotgängarnas liv.

Min magkänsla gav sig till känna förra veckan som fick mig att vilja vänta … kanske var det den kyliga luften som fick min hjärna att ge en signal ner till magtrakten och skapa en olustkänsla. Men i morgon skall det nog ske ändå … och vi får hoppas att vi inte blir överraskade igen. Fast just nu känns det lite som att ge sig ut på svag is … skall den hålla eller inte?

Nu är vi iofs inte tvingade – det är vädret som bestämmer och vi avgör till viss mån själva. En del kanske skall åka upp till trakter där snön fortfarande kräver vinter/dubbdäck.

Men, som vanligt, skapar en ny bestämmelse andra problem. Och det är inte alltid de problem som uppstår som är lindrigare än dem man försöker undvika. Vem har inte hört talas om Aprilväder … snabba kast?